Kies voor een breed spectrum zonnebrand of zonnecrème voor een zo groot mogelijke bescherming

Kies voor een breed spectrum zonnebrand of zonnecrème voor een zo groot mogelijke bescherming

Een hoge beschermingsfactor is belangrijk om te weten hoe lang je zonder veel risico’s in de zon kunt blijven liggen

In de Verenigde Staten werden de regels voor zonnebrand of zonnecrème al in 1978 opgesteld. Het duurde nog tot 1978 voor ze werden gepubliceerd, waarna het nog jaren duurde alvorens ze definitief veilig werden geacht om zowel tegen ultraviolet A als tegen ultraviolet B bescherming te bieden. Dit maar om te geven dat de ontwikkeling van beschermingsmiddelen tegen de zon geen makkelijke zaak is.

Kies in ieder geval voor een breed spectrum zonnebrand of zonnecrème voor een zo groot mogelijke bescherming. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit of het gaat om een olie, een gel, een crème of een melk. Blijven smeren is belangrijk, zelfs wanneer je al bruin bent. Ook wie al gebruind is, loopt nog steeds het risico om verbrand te raken.

Een hoge beschermingsfactor is belangrijk om te weten hoe lang je zonder veel risico’s in de zon kunt blijven liggen. Overigens zal die hoge beschermingsfactor niet verhinderen dat u bruin wordt. Zelfs iemand die zijn voorzorgsmaatregelen heeft genomen, kan nog steeds een mooi bruin kleurtje krijgen.