Kan het eten van bananen helpen om te stoppen met roken?

Kan het eten van bananen helpen om te stoppen met roken?

Bananen hebben volgens sommige wetenschappers een stimulerend effect vergelijkbaar met dat van nicotine

Het aantal middelen dat we ter beschikking hebben om te stoppen met roken, is inmiddels bijna onoverzienlijk geworden. Sommige methodes zijn werkelijk te gek om los te lopen, anderen zijn daarentegen heel wat geloofwaardiger. Uiteindelijk komt het er in de meeste gevallen toch op aan om een aanvaardbaar hulpmiddel te vinden om de sigaret in de steek te laten.

Inderdaad moeten we een kat een kat noemen: stoppen met roken is niet zo makkelijk. Sommige mensen zullen er – willen of niet – nooit in slagen om de sigaret te laten. Nicotine bevat inderdaad stoffen die de roker alleen maar trek in de volgende sigaret geven. Vaak zijn nicotinesubstituten noodzakelijk om de rookverslaving het hoofd te bieden.

Kan het eten van bananen helpen om te stoppen met roken? Het kan vreemd in de oren klinken, maar vaak wordt het eten van bananen getipt als een doeltreffend middel. Zo wordt er bijvoorbeeld verwezen naar de aanwezigheid van verschillende soorten vitamines in bananen. Deze vitaminen zouden afkickverschijnselen helpen verlichten.

Bananen hebben volgens sommige wetenschappers zelfs een stimulerend effect vergelijkbaar met dat van nicotine. Deze uitspraak laten we echter voor hun rekening, want wetenschappelijk bewijs dat iemand die gestopt is met roken zich beter voelt door het eten van een banaan ligt nog altijd niet op tafel. Wel staat als een paal boven water dat bananen lekker zijn, wat natuurlijk ook altijd meegenomen is.

Een andere tip die vaak wordt gegeven voor kandidaten om te stoppen met roken, is het eten van appelsienen, citroenen en pompelmoezen. Deze hebben namelijk de eigenschap dat ze de zin om te roken verminderen. Ook dit is wetenschappelijk nog niet bewezen, maar het kan alleszins de moeite waard zijn om eens de proef op de som te wagen.

Syndicatie