Veel mannen lappen hun penisproblemen compleet aan de laars

We zouden ze niet te eten willen geven: mannen die problemen hebben met hun penis. Eén van de meest voorkomende aandoeningen is de erectile dysfunction (ED) of erectiestoornis. In de Verenigde Staten zijn er cijfers bekendgemaakt over deze erectiestoornis en die doen toch wel even slikken. Volgens de Southern Illinois University School of Medicine wordt ED zwaar onderschat. En we nemen aan dat dit niet alleen in de VS zo zal zijn. De resultaten van het onderzoek uitgevoerd in de Amerikaanse staat Illinois mogen waarschijnlijk naar de rest van de wereld geëxtrapoleerd worden.

Veel mannen lappen hun penisproblemen compleet aan de laars. In totaal zouden volgens de researchers van de universiteit 6,20 miljoen mannen de diagnosis ED te horen hebben gekregen. Hoewel de meeste mannen wel degelijk inzitten met hun sexuele gezondheid, was de actiebereidheid relatief klein. Heel wat mannen legden het probleem naast zich neer en leefden gewoon verder. Alsof er niets was gebeurd.

In de praktijk bleek namelijk dat slechts een kwart van de mannen daadwerkelijk gedurende 12 maanden of langer een behandeling voor hun penisprobleem volgden. Wilden ze niet meer herinnerd worden aan de slechte werking van hun orgaan of was er iets anders aan de hand? Een duidelijk antwoord op deze vraag wilden veel betrokkenen niet geven, blijkbaar waren ze te hard geraakt in hun mannelijke trots.

Een mogelijke reden voor sommigen was de (te?) dure behandeling. De medicijnen voor de behandeling van ED kostten inderdaad aardig wat geld en vooral minder begoede mannen kunnen die bedragen niet zo maar ophoesten. Veel medicijnen zijn relatief nieuw op de markt, in zoverre dat er nog geen generische versies van bestaan. De ervaring leert dat mannen met een gezond sexueel leven langer leven, zodat er toch dringend iets aan dit probleem zou gedaan moeten worden.

Syndicatie