Hebt u wel voldoende magnesium in uw lichaam?

Hebt u wel voldoende magnesium in uw lichaam?

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, dus moeten we dit mineraal elders zoeken.

Magnesium is een buitenbeentje in ons lichaam. Hebt u wel voldoende magnesium in uw lichaam? De vraag wordt regelmatig gesteld, maar er zullen niet zo veel mensen zijn die er een antwoord op kunnen geven. Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, dus moeten we dit mineraal elders zoeken. Het is nochtans nodig voor ons beenderstelsel, maar ook voor onze spieren.

De rol van magnesium is nog niet helemaal bekend, maar in ieder helpt het de spieren en de zenuwen ontspannen, versterkt het ons beenderstelsel en garandeert een gezonde bloedcirculatie. Magnesium is niet zo moeilijk te vinden, onder andere zalm, zonnepitten, sesamzaden en aantal bonenvariëiten kunnen het gehalte van dit mineraal in ons lichaam verhogen. We mogen echter ook bruine rijst niet vergeten, want ook dit is een belangrijke bron van magnesium.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie