Inname creatine kan neveneffecten meebrengen

Inname creatine kan neveneffecten meebrengen

Interactie creatine met stimulantia kan een negatieve invloed op het hart hebben

Creatine is belangrijk voor onze energievoorziening, maar overdaad schaadt ook in dit geval. De inname creatine via supplementen kan neveneffecten meebrengen, zo waarschuwt de wetenschap. Het probleem is dat van deze stof nog zo weinig geweten is, waardoor het zeer moeilijk is om een sluitend beeld van deze neveneffecten te brengen.

In ieder geval zijn een aantal van die neveneffecten in de pers omschreven. Zo zou creatine kunnen leiden tot het afstoten van water door het lichaam, wat gepaard kan gaan met misselijkheid, diarree, krampen, pijn in de spieren, hoge bloeddruk enzovoort. Om dehydratatie te voorkomen, raden wetenschappers vaak aan om voldoende water te drinken bij het gebruik van supplementen van deze stof.

Interactie van creatine met stimulantia kan een negatieve invloed op het hart hebben, zo is al gebleken. Het gebruik van grote hoeveelheden koolhydraten zou de effecten van creatine nog versterken. Een waarschuwing die iedereen goed moet onthouden, is echter dat het gebruik van deze stof als neveneffect in combinatie met onder andere cafeïne, guarana en andere producten de hartslag kan doen versnellen en dus een negatief effect op het hart kan hebben.

Syndicatie