Kalk of kalksupplementen: wat zijn de voornaamste bronnen?

Kalk of kalksupplementen: wat zijn de voornaamste bronnen?

Voedingsproducten kunnen een belangrijke bron van kalk vormen

Kalk is noodzakelijk voor ons lichaam, maar moet niet steeds in de vorm van kalksupplementen worden ingenomen. Een aantal voedingsproducten bevatten heel wat kalk. Dat is op de eerste plaats het geval met melk en andere zuivelproducten zoals kaas en yoghurt. Daarnaast zijn ook groenten zoals broccoli een belangrijke bron van kalk. Verrijkte granen, jus d'oranges enzovoort komen eveneens in aanmerking.

Voedingsproducten kunnen dus een belangrijke bron van kalk vormen, maar veel mensen krijgen niettemin toch onvoldoende kalk binnen. Zij zullen daarom extra kalk moeten innemen in de vorm van kalksupplementen. Deze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar: tabletten, vloeibaar enzovoort. Kalk is standaard in multivitamines aanwezig.

Zoals andere voedingssupplementen worden ook kalksupplementen beter op een koele, droge plaats bewaard. Vocht en direct zonlicht moeten ten allen prijze worden vermeden. Uiteindelijk is elke vorm van kalksupplementen bruikbaar, raadpleeg uw dokter welke vorm in uw geval de voorkeur moet krijgen. Onthoud echter steeds dat ook in het geval van kalk overdaad schaadt. Neem dus nooit te grote hoeveelheden in.

Syndicatie