Kalksupplementen kunnen bloeddruk helpen controleren

Kalksupplementen kunnen bloeddruk helpen controleren

Benodigde hoeveelheden kalk verschillen van persoon tot persoon

Iedereen is het er over eens dat kalk een noodzakelijk onderdeel van onze voeding moet vormen, onder andere voor het onderhoud van ons beenderstelsel. Onder andere melk kan een belangrijke bron van kalk vormen. Niet iedereen is echter een even enthousiast melkdrinker, hoewel deze drank ook rijk is aan vitamine D. Kalksupplementen kunnen dan een oplossing bieden.

De vraag is echter welke hoeveelheden kalk ons lichaam dagelijks nodig heeft. De meningen daaromtrent verschillen, maar het Amerikaans Institute of Medicine heeft standaardhoeveelheden vooropgezet, in de vorm van adequate intake (AI) of ideale hoeveel kalksupplementen. Het betreft de hoeveelheden kalk die door dit instituut als ideaal worden beschouwd. Voor alle duidelijkheid: andere bronnen zullen andere hoeveelheden naar voren schuiven.

We geven hier het originele lijstje zoals opgegeven door het The Institute of Medicine over de adequate intake (AI) of aangewezen hoeveelheid kalksupplementen. Makkelijksheidshalve geven we dit lijstje in het Engels:
0-6 months 210 mg/day
7-12 months 270 mg/day
1-3 years 500 mg/day
4-8 years 800 mg/day
9-18 years 1,300 mg/day
19-50 years 1,000 mg/day
51 years and up 1,200 mg/day

Syndicatie