Kan creatine sportieve prestaties versterken?

Kan creatine sportieve prestaties versterken?

Gebruik van creatine bij atleten is erg omstreden

Creatine is een stof die ons lichaam op twee manieren binnenkrijgt: via de voeding, maar ook door aanmaak in eigen leven. Het product is belangrijk bij de energievoorziening in ons lichaam, het geeft ons de energie om de dingen te doen die we dagelijks doen. Daarmee rijst meteen de vraag hoeveel creatine we nodig hebben om te blijven presteren.

Een vraag die daar rechtstreeks mee verbonden is, luidt als volgt: kan creatine de sportieve prestaties versterken? Het gebruik van creatine bij atleten is erg omstreden, precies omdat de wetenschap nog altijd geen antwoord heeft formuleren op de vraag wat de mogelijke neveneffecten zijn verbonden aan het toedienen van creatine in de vorm van supplementen.

Het product is nochtans erg populair in de sportwereld. Sportbeoefenaars geloven namelijk dat het de prestaties kan verbeteren, dit vanwege het belang van het product bij de energievoorziening. Het gaat echter niet op om klakkeloos aan te nemen dat meer creatine ook garant staat voor betere sportieve prestaties. Bovendien blijft de vraag naar mogelijke neveneffecten. Daar valt nog niets definitiefs over te zeggen, meer wetenschappelijk onderzoek moet daaromtrent worden verricht.

Syndicatie