Minder bekende anti-oxidanten als zink en selenium komen ook in voeding voor

Minder bekende anti-oxidanten als zink en selenium komen ook in voeding voor

Heel wat groenten- en fruitsoorten zijn rijk aan anti-oxidanten

Heel wat groenten- en fruitsoorten zijn rijk aan anti-oxidanten, het is alleen kwestie van te weten welke dat zijn. Zelfs minder bekende anti-oxidanten als zink en selenium komen ook in voeding voor. Het is belangrijk dat we deze anti-oxidanten in voldoende mate binnenkrijgen. Gebeurt dat niet, dan zijn voedingssupplementen een aangewezen aanvulling.

Buiten de al gekende groenten- en fruitsoorten zijn er nog een aantal anderen die rijk zijn aan anti-oxidanten, onder andere ook aan zink en selenium. We vermelden onder andere pruimen, appelen, druiven, alle soorten bessen, mandarijntjes, uien, verschillende soorten kool, bonen enzovoort. Dit lijstje is ongetwijfeld nog voor aanvulling vatbaar. Eigenlijk zijn groenten en fruit rijk aan allerlei anti-oxidanten.

Dat geldt ook voor zink en selenium, want niet alleen vitamines zijn als anti-oxidanten in groenten en fruit aanwezig. Zink wordt onder andere aangetroffen in bonen, noten, volle groeien, verrijkte granen, maar daarnaast ook in oesters, rood vlees, kip, zuivelproducten enzovoort. Selenium wordt vooral aangetroffen in noten, tonijn, vlees, kip, verrijkte granen enzovoort.

Syndicatie