Moet ik potassium als voedingssupplement nemen?

Moet ik potassium als voedingssupplement nemen?

Rol van potassium in het functioneren van het menselijk lichaam wordt vaak over het hoofd gezien.

Tara Gidus, woordvoerder van de American Dietetic Association, merkt op dat veel mensen nogal wat fouten maken bij het samenstellen van hun dieet. Zo wordt de rol (en het belang) van potassium in het functioneren van het menselijk lichaam vaak over het hoofd gezien. Vaak hebben mensen geen idee van het nut van deze stof.

Moet ik potassium als voedingssupplement nemen?, is bij dieetspecialisten dan ook een vaakgestelde vraag. Gidus merkt op dat dit inderdaad nodig en noodzakelijk kan zijn. Potassium is namelijk belangrijk voor het hebben en behouden van een gezonde bloeddruk. Lucia L. Kaiser, Community Nutrition Specialist aan het departement voeding aan de University of California, heeft heel wat studiewerk gedaan rondom de hoeveelheid potassium die we dagelijks nodig hebben.

Die werd door Kaiser berekend op ongeveer 4.700 milligram, nodig om het vochtgehalte in het lichaam te behouden en de werking van zenuwen en spieren te garanderen. Potassium moet normaliter niet in de vorm van voedingssupplementen worden genomen, omdat het in heel wat stoffen aanwezig is. Wie te weinig groenten of fruit eet, kan een gebrek aan potassium krijgen. Bananen zijn een goede bron voor deze stof, maar ook aardappelen, tomatenpuree, ontvette volle yougurt, tonijn enzovoort.

Syndicatie