Opletten voor een overdosis aan anti-oxidanten via voedingssupplementen

Opletten voor een overdosis aan anti-oxidanten via voedingssupplementen

Vitamine A en E worden maar langzaam in het lichaam afgebroken

Sommige mensen slagen er niet in om voldoende anti-oxidanten binnen te krijgen via verse voedingsproducten. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand geen fruit of groenten lust. In dat geval stelt zich uiteraard een probleem, want anti-oxidanten zijn noodzakelijk voor de invulling van een aantal levensfuncties. Kunnen in dat geval voedingssupplementen een oplossing bieden?

Voedingssupplementen kunnen inderdaad tot op zekere hoogte het gemis aan een aantal anti-oxidanten compenseren. Maar zoals steeds het geval is: overdaad schaadt ook in dit geval. De medische wereld adviseert om zeker niet te overdrijven met de inname van extra producten. Die hebben weliswaar wis en zeker hun waarde bewezen, maar toch zijn er bepaalde gevaren aan verbonden.

Het is dus opletten voor een overdosis aan anti-oxidanten via voedingssupplementen. Vitamine A en E worden bijvoorbeeld maar langzaam in het lichaam afgebroken. Een teveel aan deze vitamines kan een licht toxisch effect hebben. De meeste van deze anti-oxidanten worden in de vorm van supplementen genomen om het afweersysteem te versterken, maar het blijft opletten geblazen voor ongewenste neveneffecten.

Syndicatie