Selenium is een mineraal dat ons lichaam slechts in beperkte hoeveelheden nodig heeft

Selenium is een mineraal dat ons lichaam slechts in beperkte hoeveelheden nodig heeft

Kleine hoeveelheden selenium zijn niettemin op verschillende manieren noodzakelijk voor onze gezondheid

Selenium is een mineraal dat ons lichaam slechts in beperkte hoeveelheden nodig heeft. Kleine hoeveelheden selenium zijn niettemin op verschillende manieren noodzakelijk voor onze gezondheid, onder andere wat betreft bescherming tegen vrije radicalen (die een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van kankers), om hormonen te produceren en om onze gewrichten tegen ontstekingen te beschermen.

We hebben dat selenium zelfs dagdagelijks nodig, maar overdaad schaadt zeker in dit geval. In welke voedingsproducten kunnen we selenium aantreffen? Meest voor de hand liggende bronnen van selenium zijn tonijn in blikjes, garnalen en kalkoen. Maar ook oesters, al dan niet met champagne, zijn een bron van selenium. Wie het wat eenvoudiger wil houden, kan terecht bij heilbot of zelfs bij hardgekookte eieren.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie