Sint-Janskruid kan bij sommige mensen stemming helpen verbeteren

Sint-Janskruid kan bij sommige mensen stemming helpen verbeteren

Welke kruiden, multivitamines en voedingssupplementen zijn behulpzaam bij depressies? (1)

Sint-Janskruid is één van de meeste bekende kruiden die in de alternatieve geneeskunde worden gebruikt om de (halve) depressies te helpen verbeteren. De vraag is uiteraard of dit kruid met zijn gele bloemen inderdaad helpt om de stemming helpen verbeteren.

Adriane Fugh-Berman, associate professor Complementary and Alternative Medicine Master's Program bij het Department of Physiology and Biophysics aan de Amerikaanse Georgetown University School of Medicine, roept op tot voorzichtigheid. De bewijstlast dat Sint-Janskruid bij sommige mensen de stemming kan helpen verbeteren, is niet eensluidend.

De professor gelooft niettemin dat Sint-Janskruid positieve effecten kan hebben. Hij ontraadt echter om extracten van deze planten in te nemen zonder voorafgaand medisch advies. Zoals andere planten bevat Sint-Janskruid chemische componenten, die toch beter niet blindelings genomen worden. Fugh-Berman merkt op dat proefnemingen gedaan in Duitsland andere resultaten opleverden dan resultaten van Amerikaanse proeven.

Syndicatie