Voedingssupplementen: kinderen met autisme lopen groter risico voedingsstoornissen

Voedingssupplementen: kinderen met autisme lopen groter risico voedingsstoornissen

Meer aandacht voor aangepaste voeding is noodzakelijk

Kinderen met autisme lopen een groter risico op voedingsstoornissen. Meer aandacht voor aangepaste voeding is zodoende noodzakelijk. De vraag of voedingssupplementen daarbij een rol kunnen spelen, is echter nog niet opgelost. Even min is helemaal duidelijk welke aangepaste voeding een aandoening uit het autistisch spectrum kan helpen verlichten.

Wat zijn de problemen die zich bij kinderen met autisme kunnen voordoen? Brian Udell, directeur van het Child Development Center of America, verwijst onder andere naar chronische diarree, stoornissen bij de spijsvertering, excessieve gasvorming en andere aandoeningen die een gevolg kunnen zijn van stress. Ook de stoelgang kan bij autistische kinderen worden verstoord. Voedingssupplementen kunnen hier wel degelijk een oplossing bieden. Onder andere ook voedingsallergieën kunnen ook met autisme gepaard gaan.

Voedingssupplementen kunnen met andere woorden een aantal symptomen helpen bestrijden, zonder daarom enige invloed te hebben op de autistische stoornis zelf. Welk aangepast dieet moet worden gevolgd, zal geval per geval moeten vastgesteld worden. Het is aan de behandelende dokter om de symptomen te onderzoeken en op basis van die bevindingen een aangepast dieet samen te stellen.

Syndicatie