Voedingssupplementen kunnen niet alle voedingsproducten vervangen

Voedingssupplementen kunnen niet alle voedingsproducten vervangen

De geheimen van fruit en groenten zijn wat hun gehalte aan voedingsstoffen betreft nog niet opgelost

Voedingssupplementen kunnen niet alle voedingsproducten vervangen, zo blijkt uit recent onderzoek. De geheimen van fruit en groenten zijn wat hun gehalte aan voedingsstoffen betreft nog niet opgelost. Is het mogelijk om voldoende anti-oxidanten binnen te krijgen dankzij voedingssupplementen. Het antwoord op deze vraag klinkt niet eensluidend.

Voedingssupplementen kunnen misschien de anti-oxidanten vervangen, maar u loopt het risico dat u tevens andere producten misloopt. Het kan zelfs voedingsstoffen die absoluut noodzakelijk zijn voor de werking van ons afweersysteem. Er zijn nog een aantal relatief onbekende anti-oxidanten, waarvan over de werking en de noodzaak weinig of niets bekend is.

Quercetine is bijvoorbeeld één van die anti-oxidanten die van planten afkomstig zijn, het wordt aangetroffen in appels, uien, thee, rode wijn en andere voedingsproducten. Het helpt ontstekingen te voorkomen en is mogelijk ook werkzaam tegen allergieën. Luteoline is een stof die overvloedig wordt aangetroffen in selder en groene pepers. Het voorkomt eveneens ontstekingen en zou volgens één studie zelfs helpen tegen de ziekte van Alzheimer. Catechines worden eveneens in thee aangetroffen en zou de risico's op hart- en vaatziekten, kanker en Alzheimer verlagen.

Syndicatie