Wat is het gezondste sportdrankje?

Wat is het gezondste sportdrankje?

Chocolademelk scoort hoog bij Amerikaanse onderzoekers

Wie aan sport doet, speelt calorieën en dus energie kwijt. Na het sporten is het belangrijk om het suikergehalte in de spieren terug te herstellen. De synthese van proteïen moet terug opgestart worden, de afbraak er van stopgezet. Hiervoor zijn heel wat producten beschikbaar al dan niet in vloeibare vorm. De voorkeur van de meeste sporters zal uitgaan naar een drankje, ook al om het verloren vocht te recupereren.

Wat is gezondste sportdrankje?, is dan ook een veelgestelde vraag. Volgens een artikel verschenen in het Journal of Strength and Conditioning Research verdient chocolademelk een aanbeveling. Mits een laag vetgehalte kan deze drank de weerstand verhogen, de spieren helpen opbouwen, het vet in het lichaam reduceren en de sportieve prestaties verbeteren. 

Chocolademelk scoort dus hoog bij Amerikaanse onderzoekers, afgaande op de resultaten van het onderzoek verschenen in het Journal of Strength and Conditioning Research. De studie werd gesponsord door de American National Dairy Council en door de National Fluid Milk Processor Promotion Board. Volgens de onderzoekers bevat chocolade de juiste combinatie van koolhydraten en proteïne, deze drank scoorde beter dan een sportdrankje zonder calorieën en dan een koolhydraten bevattend drankje zonder proteïnen.

Syndicatie