Pinot Noir kan veroudering van het lichaam helpen tegengaan

Pinot Noir kan veroudering van het lichaam helpen tegengaan

Antioxidanten in rode wijn voeren strijd tegen de ziekteveroorzakende vrije radicalen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Het is algemeen bekend dat rode wijn gezond is, maar binnen het assortiment rode wijnen is er nog heel variatie. Sommige rode wijnen zijn namelijk gezonder dan anderen. De Pinot Noir verdient een speciale vermelding en dat om een welbepaalde reden. Pinot Noir kan namelijk de veroudering van het lichaam helpen tegengaan. Pas op, u hoort ons hier niet de eeuwige jeugd garanderen.

Maar er is wel degelijk een reden waarom rode wijn – en dan op de eerste plaats Pinot Noir – zo gezond is. De antioxidanten in rode wijn voeren namelijk strijd tegen de ziekteveroorzakende vrije radicalen en die strijd wordt gevoerd door een stof die resveratrol wordt genoemd. Een glas Pinot Noir bevat van alle rode wijnen het meest resveratrol en daarom is deze variëteit zo gezond.

 

Syndicatie