Anorexia Nervosa patiënt(e) heeft meestal liever niet dat iemand toekijkt tijdens het eten

Anorexia Nervosa patiënt(e) heeft meestal liever niet dat iemand toekijkt tijdens het eten

Doe Anorexia Nervosa patiënten nooit onder dwang eten

Omgang met een Anorexia Nervosa patiënt(e) is niet altijd even makkelijk. Wie het ooit heeft meegemaakt, zal er van kunnen getuigen. Begrip is een sleutelwoord in de omgang met mensen die aan deze aandoening lijden. In de meeste gevallen zijn dat vrouwen, maar er zijn natuurlijk ook mannen die aan deze gevreesde aandoening lijden. Belangrijk is dat de patiënt(e) ook op moeilijkere momenten op steun en hulp kan rekenen.

Daarnaast zijn er een paar vuistregels waarmee rekening moet worden gehouden. Een Anorexia Nervosa patiënt(e) heeft bijvoorbeeld meestal liever niet dat iemand toekijkt tijdens het eten. Uiteraard heeft het geen enkele zin om aan te dringen dat iemand eet. Uitzondering op deze regel mag worden gemaakt wanneer het eten onder drang deel uitmaakt van de behandeling.

In geen geval met het gedrag van een Anorexia Nervosa patiënt(e) vergeleken worden met dat van andere mensen. (in de aard van ‘kijk eens, die kan het wel en jij kan het niet’). Wel is het belangrijk dat de degene die lijdt aan de aandoening steeds een luisterend oor vindt wanneer hij of zij het niet onder de markt heeft. Een goed gesprek kan heel wat problemen oplossen, alleszins toch op korte termijn. Herbij willen we nogmaals opmerken dat de omgang van Anorexia Nervosa patiënten niet altijd even makkelijk is.