Anorexia Nervosa patiënten moeten vrienden en familie leren vertrouwen

Anorexia Nervosa patiënten moeten vrienden en familie leren vertrouwen

Wantrouwen moet in geval van Anorexia Nervosa worden vermeden

Anorexia Nervosa patiënten moeten vrienden en familie leren vertrouwen, want zonder hun hulp is het moeilijk om vooruitgang te boeken. Vaak is dat precies het probleem, mensen die aan de aandoening leiden gaan hun naaste omgeving wantrouwen. Bovendien moet een patiënt wennen aan een volledig nieuwe manier van eten, wat een zeer moeilijke stap kan zijn. Die stap is nochtans nodig om tot genezing te komen.

 

Wantrouwen moet in geval van Anorexia Nervosa dus in ieder geval worden vermeden, iets wat ook geldt voor hulpverleners. In veel gevallen zal de patiënte inderdaad wantrouwen koesteren tegenover dokters, verpleegsters en andere hulpverleners. Het kan bij mensen met eetstoornissen lang duren alvorens ze opnieuw iemand volledig vertrouwen. Daar zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor, die stuk voor stuk overwonnen zullen moeten worden.

 

Wat houdt dat vertrouwen concreet in? Mensen die lijden aan Anorexia Nervosa zullen op de eerste plaats goede raad in verband met eetgewoonten moeten leren aanvaarden. Dat is op zich al een zeer moeilijke opgave, want meestal hebben die mensen eigen ideeën over eetgewoonten ontwikkeld. Een erg belangrijke factor, factor die bovendien vaak wordt onderschat, dat er moet worden aangeleerd om niet tegen te stribbelen. Dat tegenstribbelen remt het genezingsproces uiteindelijk alleen maar af.