Is binge-eating of overdreven veel eten een psychisch probleem?

Is binge-eating of overdreven veel eten een psychisch probleem?

Er zijn verschillende theorieën over de manier waarop overeten zich manifesteert

Een nieuw geneesmiddel tegen binge-eating of overeten wordt op op een andere manier naar de markt gebracht. Gelijkaardige medicijnen ontwikkeld door Vivus Inc., Arena Pharmaceuticals Inc. en Orexigen Therapeutics Inc. kregen geen toelating voor commercialisering van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Ze werden bij de regelgever voorgesteld als medicijnen die inwerken op het metabolisme.

Het Ierse Shire gaat met het zijn nieuw medicijn Vyvanse daarom op een andere manier proberen. De nieuwkomer wordt namelijk voorgesteld door de psychiatrische afdeling van het bedrijf. Is binge-eating of overdreven veel eten een psychisch probleem? Het FDA zal een antwoord op deze vraag moeten formuleren, maar de kans is groot dat Vyvanse op deze basis een kans maakt om goedgekeurd te worden.

Er zijn verschillende theorieën over de manier waarop overeten zich manifesteert. James Hudson, professor psychiatrie aan het McLean Hospital in Belmont, Massachusetts, en aan de Harvard Medical School, wijst er op dat één theorie er op neerkomt dat de hersenen voedsel in de vorm van een geneesmiddel ontvangen, waarbij rechtstreeks het centrum voor beloning in onze hersenen aangesproken wordt.

Syndicatie