Een uitgebalanceerd dieet kan boulemie patiënten op weg naar genezing zetten

Een uitgebalanceerd dieet kan boulemie patiënten op weg naar genezing zetten

Een eetstoornis als boulemie of vraatzucht kan worden bestreden door onder andere meer vitamines in te nemen

Voor boulemie patiënten is het leven niet bepaald makkelijk. Ze krijgen af te rekenen met buien van vraatzucht, waar ze maar moeilijk aan kunnen weerstaan. Er zijn verschillende behandelingswijzen voor deze eetstoornis, waaronder hypnotherapie of EEG biofeedback, maar succes is met deze behandelingen niet steeds gegarandeerd.

Binge eaters, zoals boulemie patiënten in het Engels soms worden genoemd, kunnen wel worden geholpen door een strenge opvolging van hun eetgewoonten. Een uitgebalanceerd dieet kan boulemie patiënten al een heel eind op weg naar genezing zetten. Zo’n dieet zal onder ander vitamine C, vitamine B en andere vitaminesupplementen bevatten. Ga echter niet zelf experimenteren met vitamines, maar laat u adviseren door een expert ter zaken. Heel wat mensen beschikken tegenwoordig over ervaring met de behandeling van eetstoornissen.

Een eetstoornis als boulemie of vraatzucht kan dus worden bestreden door onder andere meer vitamines in te nemen, maar die vitamines gaan alleen niet volstaan om de strijd te winnen. Belangrijk is ook dat de patiënten hun manier van denken over voedsel, eten en eigen lichaam moeten herdenken. Een dergelijke behandeling kan lang duren, want het wijzigen van denkbeelden is niet zo eenvoudig. Binge eating – laat ons nogmaals deze Engelse uitdrukking gebruiken – is namelijk meestal een taaie aandoening.