Eieren zijn gezonder dan u denkt, een ei per dag houdt de dokter op afstand

Eieren zijn gezonder dan u denkt, een ei per dag houdt de dokter op afstand

Eieren zijn caloriearm: een groot ei bevat slechts 72 caloriën

We zijn opgegroeid in de overtuiging dat het eten van te veel eieren slecht is voor de gezondheid. Het verhaal is bekend: eieren zouden te veel cholesterol bevatten, waardoor we het risico lopen dat onze aderen dichtslippen. Sommige wetenschappers gaven de goede raad om maximaal twee eieren per week te eten, kwestie van de risico’s op een hartaanval of andere hart- en vaatziekten tot een minimum te beperken.

Maar recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat eieren gezonder zijn dan algemeen wordt aangenomen. Een uitgebreide studie uitgevoerd door de Wake Forest University wees uit dat er eigenlijk geen link kan worden bewezen tussen eieren en hartproblemen. Sommige voedingsexperts gaan nog een stapje verder en noemen eieren zonder blikken of blozen het gezondste voedsel dat we op ons menu hebben staan.

Eieren zijn inderdaad gezonder dan u denkt, een ei per dag houdt de dokter op afstand. Deze uitspraak klinkt enigszins geforceerd, maar ook andere studies dan die uitgevoerd door Wake Forest University bewijzen dat eieren een fantastische voedingsbron vormen.  De combinatie van het eiwit met de dooier bevat een stevige dosis vitamines, te veel zelfs om op te noemen.

Eieren zijn caloriearm: een groot ei bevat slechts 72 caloriën. Daarnaast bevatten eieren nog tal van andere gezonde ingrediënten, waarbij we denken aan gezonde veten, mineralen enzovoort. Een belangrijk voordeel is dat eieren op verschillende manieren gegeten kunnen worden, zowel gekookt als gebakken behouden ze hun hoge voedingswaarde. Eet meer eieren, zouden we zeggen.

Syndicatie