Is het aanbevolen om een crashdieet te volgen om snel veel kilo’s kwijt te raken?

Is het aanbevolen om een crashdieet te volgen om snel veel kilo’s kwijt te raken?

Zachtjesaan dan breekt het lijntje niet geldt ook voor wie een dieet wil volgen

We trappen ongetwijfeld een open deur in door te stellen dat we met z’n allen te veel wegen. Bijna iedereen wil wel afvallen, maar er zijn in werkelijkheid maar weinig mensen die deze droom op langere termijn weten te realiseren. Eerste gewin kattegespin, zo wil het spreekwoord.

Wie een specialist ter zake raadpleegt, zal steeds te horen krijgen dat het wegvallen van kilo’s eigenlijk altijd gepaard gaat met een verandering van levenswijze. Meer bewegen en gezonder eten vormt de basis van elk geslaagd dieet. Meestal blijft het in dat verband bij goede voornemens die de man of vrouw in kwestie vrij snel weer is vergeten.

Belangrijk is ook dat ouders het goede voorbeeld geven aan hun kinderen. In een gezin waar pa en ma eigenlijk nergens op letten en de kilo’s gewoon maar laten komen, zal het niet ongewoon zijn dat ook de kinderen aan zwaarlijvigheid of obesitas lijden. Woorden wekken en voorbeelden strekken, zo wil een ander spreekwoord. Sommige mensen aarzelen dan niet en pakken met een crashdieet uit.

Is het aanbevolen om een crashdieet te volgen om snel veel kilo’s kwijt te raken? Het oogt misschien spectaculair om te laten weten dat je 20, 30, 40 of 50 kilo bent afgevallen, maar meestal komen die kilo’s er weer even snel terug bij als ze voordien zijn weggevallen. Een crashdieet is in de meeste gevallen geen goede oplossing, tenzij er uiteraard gezondheidsproblemen bij betrokken zijn.

Zachtjesaan dan breekt het lijntje niet geldt ook voor wie een dieet wil volgen. Vaak is het beter om te mikken op een beperkt gewichtsverlies op continue basis dan op een spectaculair verlies van kilo’s. Op een gezonde wijze afvallen, is en blijft vaak de meeste verstandige manier van aanpakken.