Het klinkt ongelooflijk, maar zuurkool kan u helpen om kilo’s kwijt te spelen

Het klinkt ongelooflijk, maar zuurkool kan u helpen om kilo’s kwijt te spelen

Gezonde bacteriën in zuurkool verdienen opname in een dieet

Het klinkt ongelooflijk, maar zuurkool kan u helpen om kilo’s kwijt te spelen. Sommige lezers zullen verbaasd de wenkbrauwen fronsen, want zuurkool wordt meestal vereenzelvigd met dikke Duitsers met bierbuiken met een grote pot bier in de ene hand en een sandwich met worst en zuurkool in de andere hand. Het spreekt voor zichzelf dat op deze manier van gewicht verliezen niet veel in huis zal komen.

Zuurkool op een verstandige manier gegeten, zal dat echter wel doen. De gezonde bacteriën in zuurkool verdienen opname in een dieet. Gerard E. Mullin, associate professor medicijnen aan Johns Hopkins University en auteur van The Inside Tract, heeft studie gedaan rond de consumptie van zuurkool en kan de resultaten van het onderzoek alleen maar bevestigen. Hij waarschuwt wel dat slechte bacteriën uit voedingsproducten die vet of suiker bevatten vermeden moeten kunnen worden.

Men's Health magazine was rond 2008 de eerste om uit te pakken met een afwijkende dieet dat niettemin succesvol was gebleken. Het was een bizar verhaal van een jongeman die als student aan een Amerikaanse universiteit meer dan 120 overtollige kilo’s kwijtspeelde op een dieet van alleen sandwiches. De buitenwereld reageerde aanvankelijk verbouwereerd, maar al snel bleek dat er wel meer vreemde afslankingsplannen circuleren.

Alan Aragon, dokter en adviseur gezondheidsproblemen bij Men’s Health, vindt het niet zo gek dat dergelijke dieëten slagen. Want een dieet waarbij precies dat wat iemand graag lust mag gegeten worden, is uiteraard makkelijker vol te houden. Een aantal voedingsspecialisten verzamelden een aantal verhalen over mensen die op een bizarre manier heel wat kilo’s wisten kwijt te spelen.