Kalkoenvlees is het gezondste beleg voor op de boterham

Kalkoenvlees is het gezondste beleg voor op de boterham

 Het vlees van de kalkoen is namelijk vetvrij

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Kalkoenvlees is het gezondste beleg voor op de boterham, het vlees van de kalkoen is namelijk vetvrij. Het is bovendien mooi meegenomen wanneer het om vlees van zogenaamde scharrelkalkoenen gaat, kalkoenen die in volle vrijheid op een boerderij of in de eigen tuin hebben rondgelopen. Het is een goed advies om de consumptie van ‘gewoon’ vlees deels te vervangen door kalkoenvlees.

1 schijfje kalkoenvlees bevat volgende stoffen:

50 calorieën
10 gram proteïne
1 gram koolhydraten
0 gram vet

Syndicatie