Maak u geen illusies: koffie is de meest gebruikte psychactieve drug

Maak u geen illusies: koffie is de meest gebruikte psychactieve drug

Te veel koffie kan u geluiden laten horen die er niet zijn

Een nieuwe studie verricht aan de universititeit van Melbourne heeft verrassende resultaten opgeleverd. We hoeven ons geen illusies te maken. koffie is de meest gebruikte psychactieve drug. Het belangrijkste verschil met andere genotsmiddelen zoals marihuana, cocaïne enzovoort is dat het een legale drug is, iets wat koffie dan weer gemeen heeft met bier, wijn, bittertjes en andere alcoholische dranken.

Te veel koffie kan u geluiden laten horen die er niet zijn. Tot die toch wel enigszins verontrustende vastsstelling kwamen de onderzoekers van de Australische universiteit. De gevarengrens wordt overschreden zodra iemand meer dan 5 koppen koffie per dag drinkt. Uiteraard is het zeker niet zo dat iedere zware koffiedrinker plots vreemde geluiden zal horen, maar waakzaamheid blijft wel geboden.

Hoe schadelijk is het drinken van koffie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Veel mensen kunnen gewoonweg niet meer zonder hun bakje troost, ze functioneren minder goed wanneer ze niet regelmatig een kop koffie kunnen drinken. In de wereld van vandaag is koffie drinken bovendien een zeer aanvaarde gewoonte, niemand zal zich vragen stellen wanneer iemand regelmatig zijn portie cafeïne tot zich neemt.

Het is echter precies om die cafeïne waar alles om draait, want de wetenschap is er niet helemaal zeker van dat deze stof absouut onschadelijk is. Bovendien moeten er ook vraagtekens worden geplaats bij de reden waarom iemand koffie drinkt. Wie dat drinkt om wakker te blijven of om beter te presteren op het werk, kan toch beter zijn leefgewoonten eens grondig analyseren. Een verslaafdheid aan koffie, in welke mate dan ook, kan er op wijzen dat het gevoerde leven allesbehalve gezond mag worden genoemd.

Syndicatie