Mosselen helpen ons om scherper na te denken

Mosselen helpen ons om scherper na te denken

Mosselen zitten barstensvol vitamine B12

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Mosselen helpen ons om scherper na te denken, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Waarschijnlijk heeft niemand tot dusver die link gelegd, want tot dusver werden mosselen hoofdzakelijk gelinkt aan een verhoging van het cholesterolgehalte. Blijkt echter dat deze zeevruchten ook een gezonde invloed op ons lichaam kunnen hebben.

Mossen zitten namelijk barstensvol vitamine B12, er zijn weinig andere voedingsproducten die een dergelijk hoog gehalte aan vitamine B12 bevatten. Daarbij dient er rekening worden gehouden met feit dat er heel wat mensen een tekort aan die vitamine B12 hebben. De wetenschap is tot de conclusie gekomen dat regelmatig mosselen eten de hersencellen stimuleren, waardoor we scherper kunnen blijven nadenken wanneer we oud zijn. Maar daarnaast bevatten mosselen ook nog eens een aantal stoffen die het humeur kunnen helpen verbeteren, zoals zink, jodium en selenium. Ze werken namelijk in op de schildklier, die een belangrijke rol speelt bij het regelen van ons humeur.

Syndicatie