Vetarm dieet kan kilo’s snel doen terugkomen na dieet

Vetarm dieet kan kilo’s snel doen terugkomen na dieet

Suikergehalte in het bloed kan van doorslaggevende aard zijn

Vaak doet iemand alle moeite van de wereld om kilo’s kwijt te spelen. Een dieet volgen kost bloed, zweet en tranen en de ervaring leert dat de kilo’s die zijn kwijtgespeeld er in veel gevallen zo mogelijk nog sneller weer bijkomen. De opvolging van het dieet is dus uitermate belangrijk.

Het probleem is volgens David Ludwig, senior auteur van een studie verschenen in het Journal of the American Medical Association, eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer iemand gewicht verliest, vertraagt zijn of haar metabolisme. Daarmee is de weg vrij om de verloren kilo’s te laten terugkeren. Volgens Ludwig is het voedingsschema na afloop van het dieet minstens even belangrijk als het dieet zelf.

Een dieet dat rijk is aan groenten, fruit en (sommige) granen doet het suikergehalte in het bloed stijgen en laat het lichaam toe om ongeveer 150 calorieën per dag meer te verbranden dan in het geval van een dieet dat hoofdzakelijk is gebaseerd op producten met een laag vetgehalte.

Een vetarm dieet kan de kilo’s dus snel doen terugkomen na het volgen van een dieet. Anderzijds kan een dieet arm aan koolhydraten 325 calorieën meer dag meer verbranden, maar anderzijds doet het de kansen op hart- en vaatziekten doen toenemen. Wie mager en gezond wil blijven, moet dus hoe dan ook het juiste dieet kiezen. De evolutie van het suikergehalte in het bloed kan daarbij van doorslaggevende aard zijn.