Vrouwen met body mass index van minder dan 18,50 moeten opletten

Vrouwen met body mass index van minder dan 18,50 moeten opletten

Steeds meer vrouwen met ondergewicht, normale body mass index situeert zich tussen 18,50 en 24,90

Vrouwen met een body mass index van minder dan 18,50 moeten opletten voor hun gezondheid, zo blijkt uit een recente studie. Steeds meer vrouwen vallen onder die BMI, hoofdzakelijk vanwege het volgen van een dieet. Tegenwoordig wilt elke vrouw er superslank uitzien en die wens brengt de nodige gevaren met zich mee.

Er zijn dus steeds meer vrouwen met ondergewicht want een normale body mass index situeert zich tussen 18,50 en 24,90. Veel heeft te maken met imagovorming in de pers, waar het hebben van een wespentaille sterk wordt gestimuleerd. Een dergelijke lichaamsvorm wordt als het vrouwelijke ideaal naar voren geschoven. Vooral de Japanse vrouwen onderscheiden zich wat hun BMI in negatieve zin, daar is superslank zo mogelijk nog meer in de mode dan elders in de wereld.

Als verklaring voor de abnormaal lage body mass index wordt onder andere verwezen naar het feit dat steeds meer jonge vrouwen roken. Roken onderdrukt vaak de eetlust en helpt zo het gewicht kunstmatig laag houden. Het rookgedrag wordt bovendien ook nog eens aangevuld met een vaak onweerstaanbare drang om een dieet te volgen, kwestie van toch maar in de mate van het mogelijke aan het ideale lichaamsmodel te beantwoorden. Uiteindelijk krijgen veel vrouwen een BMI die onder de kritische grens van 18,50 valt, waardoor ze kwetsbaar blijven voor allerlei aandoeningen.

Syndicatie