Wees voorzichtig met de verpakking van uw maaltijd

Wees voorzichtig met de verpakking van uw maaltijd

Vinyl is een ongezonde verpakking voor maaltijden

Tegenwoordig worden steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen.

Maar niet alleen de maaltijd zelf is belangrijk, ook de manier waarop die wordt verpakt. Wees steeds voorzichtig met de verpakking van uw maaltijd, want een ongezonde verpakking kan meer schade dan goed doen. Enige vorm van kieskeurigheid is hier daarom op zijn plaats. Vooral kinderen laten zich vaak verleiden door schreeuwerige kleuren of door modieuze verpakkingsvormen.

Daarbij wordt echter de factor ‘gezondheid’ over het hoofd gezien. Vinyl is bijvoorbeeld een ongezonde verpakking voor maaltijden, hoewel veel mensen zich daar niet of in onvoldoende mate van bewust zijn. Deze plastic lunch verpakkingen en dozen bevatten vaak hoge niveaus aan lood en andere giftige stoffen en zijn op de koop toe nog erg moeilijk wasbaar ook. Kies bij voorkeur voor wasbare verpakkingen uit katoen of nylon, die elk weekend in de wasmachine kunnen worden gestopt. Ideaal is natuurlijk wanneer u de kans krijgt om de lunch op school of op kantoor/fabriek in een koelkast te bewaren.

Syndicatie