Welke medische problemen kan boulemie aan het gebit veroorzaken?

Welke medische problemen kan boulemie aan het gebit veroorzaken?

Eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort kunnen ernstige gevolgen hebben voor de tanden en het tandvlees

Vaak wordt nogal denigrerend gedaan over eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Dergelijke aandoeningen worden als niet-serieus van de hand gedaan. Het zou volstaan om even op de tanden te bijten om de problemen te overwinnen. Helaas, dit is een grote vergissing en bovendien een vergissing die zware gevolgen kan hebben. Er kunnen wel degelijk heel wat medische gevolgen aan deze aandoeningen verbonden zijn.

Welke medische problemen kan bijvoorbeeld boulemie veroorzaken?, is een veelgestelde vraag. Op de eerste plaats zijn er de problemen met het gebit. Dat gebit kan verzwakken, met mogelijk verlies van tanden tot gevolgd. Daarnaast kan het ook tandvlees opzwellen. Daarmee stopt het niet, ook het glazuur van de tanden kan worden aangetast.

Hoe kan de negatieve invloed van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort op de tanden verklaard worden? Heel eenvoudig, wie met dergelijke eetproblemen af te rekenen heeft, zal vaak zijn voedsel weer uitbraken. Het zuur uit de maag kan de tanden aantasten. Eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort kunnen zodoende ernstige gevolgen hebben op de tanden en het tandvlees, veel ernstiger gevolgen dan men op het eerste gezicht zou denken.

Syndicatie