Vermijd tabak, anabole steroïden enzovoort om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen

Vermijd tabak, anabole steroïden enzovoort om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen

Niet alleen alcohol kan verantwoordelijk zijn voor erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Vaak worden sexuele problemen veroorzaakt door het gebruik van lichaamsvrede stoffen. Alcohol is daar een goed voorbeeld van, maar ook andere producten kunnen problemen veroorzaken. Vermijd onder andere tabak, anabole steroïden enzovoort om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen, zo luidt het advies dat door de medische wetenschap wordt gegeven.

Niet alleen alcohol kan dus verantwoordelijk zijn voor erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). In het geval van anabole steroïden, die vaak door atleten en bodybuilders worden gebruikt, kan de impact op het lichaam onmiddellijk zijn. Deze producten doen namelijk de teelballen of testikels krimpen, waardoor deze minder testosteron kunnen aanmaken.

De band tussen tabak en erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) lijkt minder duidelijk. Het roken van sigaretten, sigaren en pijp brengt schadelijke stoffen in ons lichaam die de bloedvezels schade kunnen toebrengen, waardoor de bloedtoevoer naar de penis wordt onderbroken. Nicotine doet de bloedvezels bovendien samentrekken, wat eveneens de bloedtoevoer naar de penis kan onderbreken. Op die manier wordt het moeilijk om een erectie te krijgen, waardoor sex inderdaad een probleem kan worden.