Eén dag stoppen met roken kan erectie van mannen met 40% verbeteren

Eén dag stoppen met roken kan erectie van mannen met 40% verbeteren

Fish sticks kunnen schade aangericht aan de aders door roken helpen herstellen

De afgelopen jaren is er nogal wat onderzoek gebeurd rondom de gevolgen van roken op iemands sexleven. Dat onderzoek focuste zich op de eerste plaats op mannen, want hun erectievermogen bleek gevaar te lopen als gevolg van roken. Het zal duidelijk zijn dat roken in geval van vrouwen een veel kleiner effect heeft, tenminste toch wat het sexleven betreft. Het is algemeen bekend dat roken nadelig is voor hart- en bloedvaten.

Andre Guay, directeur bij het Lahey Clinic for Sexual Function in de Amerikaanse staat Massachusetts, wijst er op dat met name de aders bij de mannen door de penis lopen als gevolg van het roken schade dreigen op te lopen. Daardoor kunnen erectiestoornissen optreden, die in het ergste geval zelfs tot volledige impotentie aanleiding kunnen geven.

Dokter Guay onderzocht de nachtelijke erecties in bij 10 impotente rokers, die gemiddeld 49 jaar oud jaren en kwam tot de conclusie dat de schadelijke gevolgen van het roken niet te overzien waren. Het goede nieuws was evenwel dat de aangerichte schade hersteld kon worden en dat op relatief korte termijn.

Eén dag stoppen met roken kan erectie van mannen met 40% verbeteren. Tot die verrassende conclusie kwam dr. Guay. De moraal van het verhaal is duidelijk: fervente rokers met erectieproblemen kunnen eerst beter even kijken of stoppen met roken hun problemen niet kan helpen oplossen.  Maar Guay kwam nog tot een andere verrassende vaststelling, die eveneens goed nieuws betekent voor de mannen in kwestie.

Fish sticks kunnen de schade aangericht aan de aders door roken namelijk helpen herstellen. Researchers aan het Royal College of Surgeons in Ierland kwam eerder al tot de conclusive dat een aminozuur dat in vis wordt aangetroffen de aders die door roken werden beschadigd kan helpen herstellen.