Een winterhuid: opletten voor uitdroging en voor kloven in de huid

Een winterhuid: opletten voor uitdroging en voor kloven in de huid

Wat te doen om de problemen met een droge en gekloofde huid te voorkomen of te behandelen?

De zomerzon doet goed aan de huid, maar heeft ook een aantal nadelige gevolgen. Voor iemand het goed en wel beseft, is de huid droog en duiken er de onvermijdelijke kloven op. De zomer gaat echter onvermijdelijk voorbij en dan staat de winter voor de deur. Die brengt echter heel wat andere problemen met zich mee, problemen die echter rechtstreeks een gevolg zijn van wat zich tijdens de zomer heeft voorgedaan.

Bij een winterhuid is het steeds opletten voor verdere uitdroging en voor uitdieping van de kloven in de huid. Wat te doen om de problemen met een droge en gekloofde huid te voorkomen of te behandelen?

Een eerste tip is om de dagelijkse (?) douche in te korten. Vreemd genoeg zal uw huid als gevolg van een douche uitdrogen, want er wordt vocht weggenomen in plaats van ingebracht. Warm water verwijdert nameiljk de natuurlijke olies van de huid sneller dan lauw of koud water. Douche dus korter en gebruik water dat niet te warm is.

Uw gewone deodorant zeep kan meer schade toebrengen dan uzelf ooit had durven vermoeden. Geef daarom de voorkeur aan een milde zeep. Hetzelfde geldt trouwens ook voor deodorant, die de huid kan irriteren. Een milde deodorant zal veel onheil voorkomen. Het lijken allemaal kleine dingen, maar deze zijn wel belangrijk om problemen met de huid te voorkomen.

Bevochtiging kan verdere uitdroging en uitdieping van de kloven in de huid te voorkomen. Dat hoeft niet noodzakelijk te gebeuren met dure elixirs of cosmetica. Regelmatig water drinken is eveneens belangrijk, want zo gebeurt de bevochtiging van binnenuit.

Mannen moeten met scheren extra opletten. Scheren kan een huid extra irriteren, zeker wanneer die al droog is. Gebruik daarom altijd iets dat de huid nat maakt, met scheerzeep uiteraard als logische keuze. Verander regelmatig van scheermesje en scheer ook niet altijd in dezelfde richting.

Zon kan na verloop van tijd leiden tot rimpels en in het ergste geval zelfs huidkanker. Vergeet daarom nooit om uw huid te beschermen. Ook op bewolkte of regenachtige dagen kan een zonnecrème bescherming bieden. Vergeet niet om die regelmatig opnieuw aan te brengen.

Lippen kunnen heel makkelijk verdrogen, zo draag daar extra zorg voor. Fout is om regelmatig aan de lippen te likken, de kans op kloven wordt er groter door. Breng liever een beschermende lippencrème aan.

Syndicatie