Doorbraak wat betreft herstel van het kraakbeen

ChondroCelect Harvester werd specifiek ontworpen om het nemen van kraakbeenstalen uit de knie te vergemakkelijken en te standaardiseren

TiGenix en MedInvents kondigen aan dat de ChondroCelect HarvesterTM een CE-markering 5Conformité Européenne) heeft verkregen. De ChondroCelect HarvesterTM is een gepatenteerd biopsie instrument dat beschikbaar wordt gesteld aan orthopedisch chirurgen voor de afname van kraakbeenstalen.

De registratie van de ChondroCelect HarvesterTM volgt op de recente goedkeuring van ChondroCelect, het eerste celgebaseerde geneesmiddel voor kraakbeenherstel dat een Europese markttoelating verkreeg.

ChondroCelect bestaat uit gekarakteriseerde en gekweekte chondrocyten die worden afgeleid van het patiënteigen kraakbeen. Het productieproces van ChondroCelect start met het nemen van een klein kraakbeenstaal door een chirurg.

De standaardisering van de biopsieprocedure en de kwaliteit en consistentie van het kraakbeenstaal zijn belangrijke factoren die bijdragen tot de kwaliteit van het ChondroCelect eindproduct.

De ChondroCelect Harvester werd specifiek ontworpen om het nemen van kraakbeenstalen uit de knie te vergemakkelijken en te standaardiseren.

Tevens wordt mogelijke schade aan het omliggende weefsel en het onderliggende bot vermeden. Dankzij het specifieke ontwerp en zijn gebruiksvriendelijkheid, zal de ChondroCelect Harvester een nieuwe standaard zetten voor het nemen van
kraakbeenstalen. e Harvester werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Dr. Yves Fortems, klinisch adviseur bij TiGenix en uitvinder van het instrument en MedInvents, het bedrijf dat de Harvester zal produceren. Het instrument zal als onderdeel van de ChondroCelect biopsiekit ter beschikking gesteld worden van de orthopedisch chirurgen.

Dr. Yves Fortems, uitvinder van de ChondroCelect Harvester verklaart: "We hebben ons toegelegd op het ontwerpen van een gebruiksvriendelijk instrument dat bovendien een kraakbeenstaal van superieure en consistente kwaliteit kan leveren. We weten dat de kwaliteit van het kraakbeenstaal een belangrijk element is voor het verzekeren van de kwaliteit van het finale ChondroCelect product."

Dr. Jaak Janssens, medisch adviseur voor MedInvents zegt: "We zijn heel tevreden met het resultaat van onze samenwerking met het TiGenix ontwikkelingsteam. Ik bewonder vooral hun patiëntgedreven onderzoek, methodologische aanpak en zakelijke competentie."

Syndicatie