Hoe gedraag ik mij als ik ziekte van Ménière heb?

Hoe gedraag ik mij als ik ziekte van Ménière heb?

Tegen ziekte van Ménière is nog geen echte remedie gevonden

De ziekte van Ménière moet in verband worden gebracht met de Franse dokter Prosper Ménière in de tweede helft van de 19de eeuw. In haar ernstigere vormen kan de aandoening iemands sociale leven grondig overhoop schoppen. Het wordt bijvoorbeeld moeilijk om zich te concentreren, zodat gaan werken een probleem kan worden. Ook de aanvallen van duizeligheid bemoeilijken het gewoon blijft functioneren.

Over het geval komt de ziekte van Ménière voor bij mensen van middelbare leeftijd. De symptomen er van kunnen na verloop van tijd in kracht gaan afnemen, hoewel in sommige gevallen oorsuizingen, gehooruitval en duizeligheid nog in hevigheid kunnen toenemen. De aandoening is zeker niet zeldzaam, duizenden mensen lijden er in één of andere vorm aan.

Het voornaamste probleem, afgezien van het tijdelijke ongemak dat de duizeligheid met zich meebrengt, is het uitvallen van gehoorcapaciteit. Elke uitval heeft een continu karakter, van een verbetering is geen sprake meer. Dat betekent dat na verloop van tijd naar een gehoorapparaat zal worden gegrepen moeten.

Hoe gedraag ik mij als ik ziekte van Ménière heb?, is dan een logische vraag. Voorzichtigheid is uiteraard geboden, want de aandoening kan iemand op de meest ongelegen momenten overvallen. In het beste geval kan er iets worden ingenomen worden om de aanvallen van duizeligheid te bestrijden. Die gaan na verloop van tijd weliswaar weer over, maar kunnen voordien heel wat miserie met zich meebrengen.

Tegen ziekte van Ménière is nog geen echte remedie gevonden, maar het goede nieuws is dan weer dat er een aantal behandelingen mogelijk zijn. Op de eerste plaats is er het gebruik van een speciale bril die de aanvallen van duizeligheid kan helpen bestrijden. Verder is een behandeling met een antibioticum mogelijk, die na verloop van tijd een gunstig effect kan hebben. Het vervelende is echter dat er geen medicijn bestaat dat de symptomen van de ziekte onmiddellijk bestrijdt.