Hou rekening met een aantal risicofactoren die uw levensduur kunnen verkorten

Hou rekening met een aantal risicofactoren die uw levensduur kunnen verkorten

Een regelmatige checkup van uw gezondheid kan zeker geen kwaad

Van twee dingen zijn we in dit leven zeker: dat we belastingen moeten betalen en dat we vroeg of laat ooit moeten sterven. Al duizenden jaren zoeken alchemisten, sjamanen, tovenaars enzovoort naar een recept dat het eeuwige leven kan garanderen, tot dusver zonder succes. De geheimen van de eeuwige jeugd zijn nog altijd niet ontrafeld en het is weinig waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Met lang leven wordt namelijk steeds een lang en gezond leven bedoeld, niemand droomt er van om oud en berimpeld verder te leven. Eeuwig leven lijkt onmogelijk, dus is het zaak om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven leven. Gezondheid is een kostbaar goed, dat beseft iedereen die ooit in zijn leven ziek is geweest. Mits met een aantal factoren rekening te houden, kunnen we een steentje helpen bijdragen om lang mogelijk gezond te blijven.

Hou op de eerste plaats rekening met een aantal risicofactoren die uw levensduur kunnen verkorten. Eén van die risicofactoren is bijvoorbeeld hypertensie. Veel mensen voelen zich kiplekker en zien daarom geen enkele reden om zich zorgen te maken. Maar risicofactoren zoals hypertensie kunnen wel uw levensverwachting met de helft verminderen en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Een regelmatige checkup van uw gezondheid kan daarom zeker geen kwaad. Zaken die zeker onderzocht moeten worden zijn bloeddruk, het suikergehalte in het bloed, cholesterol enzovoort. In geval de behandelende dokter iets ontdekt dat zorgwekkend is, is voorzichtigheid geboden. Waarschijnlijk zullen medicijnen noodzakelijk zijn om de risicofactor in kwestie zo sterk mogelijk te reduceren.

Syndicatie