Steeds meer mensen raken verslaafd aan geneesmiddelen op voorschrift

Steeds meer mensen raken verslaafd aan geneesmiddelen op voorschrift

Overdosissen als gevolg van gebruik van heroïne en cocaïne daalt al sinds 2007

Wie aan gevaarlijke geneesmiddelen denkt, denkt waarschijnlijk automatisch aan heroïne en cocaïne. Beide hard drugs, de term dateert uit de jaren 60 of 70, hebben inderdaad heel wat dodelijke slachtoffers op hun geweten. Toch lijkt het met de populariteit van deze drugs bergaf te gaan. Die trend is vooral in de Verenigde Staten, traditioneel een voorloper op het vlak van drugsgebruik, merkbaar.

Steeds meer mensen raken verslaafd aan geneesmiddelen op voorschrift, zo wordt in de VS vastgesteld. Blijkbaar beginnen de inspanningen van de overheid in het kader van de strijd tegen drugs resultaten af te werpen. Volgens de Office of National Drug Control Policy werd in het kader van de War on Drugs in 2010 meer dan 15 miljard dollar uitgegeven.

Het aantal overdosissen als gevolg van het gebruik van heroïne en cocaïne daalt in de Verenigde Staten al sinds 2007 en de trend is nog steeds dalend. Steeds meer gebruikers stappen over naar geneesmiddelen die op voorschrift verkrijgbaar zijn. Het is namelijk veel makkelijker om aan deze medicijnen te raken. Zowel het aantal overdosissen heroïne als het aantal overdosissen cocaïne is de afgelopen jaren blijven dalen.

Syndicatie