Wat raadt u mij aan om minder last te hebben van winderigheid?

Wat raadt u mij aan om minder last te hebben van winderigheid?

Sommige voedingssupplementen helpen overdreven flatulentie (het laten van scheten of harde winden) voorkomen

Sommige mensen hebben meer dan anderen aanleg voor het laten van harde scheten of winden. Dat dergelijke vormen van flatulentie benijdenswaardig zijn, durven we te betwijfelen. Sommige mensen verdienen er nochtans hun boterham mee. De Belgische koning Leopold II ging in Parijs graag naar Le Petomane luisteren, deze kon onder andere de Brabançonne spelen door op een handige manier om te gaan met de winden die in zijn darmen werden gevormd.

De meeste mensen koesteren echter allesbehalve de ambitie om een gevierde petomaan te worden, wel integendeel. Wat raadt u mij aan om minder last te hebben van winderigheid?, wordt vaak aan dokters gevraagd. Meer dan wat algemeen advies wordt meestal niet gegeven. Degene met flatulentieklachten krijgt het advies om minder snel te eten en om te ontstressen.

Sommige voedingssupplementen helpen overdreven flatulentie (het laten van scheten of harde winden) voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld sommige algen en voor kruiden als kurkuma, komijn enzovoort. Van wondermiddelen is echter geen sprake, men zal er zich bij neer moeten leggen dat iedere mens op tijd en stond een wind moet laten.

Syndicatie