Vermijd schimmels na een bezoek aan de fitness

Vermijd schimmels na een bezoek aan de fitness

Schimmels aan de voeten kunnen erg hinderlijk zijn

Mensen doen aan aan sport om gezondheidsredenen. Sommigen joggen, anderen beoefenen een ploegsport of gaan naar de gym of een fitnesscentrum. Maar sport heeft meer voordelen te bieden dan gezondheid. Wie regelmatig sport, zal zich meestal ook een stuk beter in zijn of haar vel voelen. Sport kan inderdaad een positieve uitwerking op het humeur hebben. Wie regelmatig in de gym belandt, zijn waarschijnlijk ook begaan zijn met zijn of haar uiterlijk.

Het leveren van inspanningen doet zweten, zodat een optimale hygiëne aanwezig is. Maar gewoon wassen volstaat niet, er zijn nog een aantal andere zaken waar op moet worden gelet. Het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat u als gevolg van het sporten één of andere aandoening oploopt. Mits een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen, kan dit worden voorkomen. U moet er alleen maar even aan denken!

Vermijd schimmels na een bezoek aan de fitness. Meestal worden deze schimmels opgelopen in de douche. Mogelijk heeft één van uw voorgangers die fungi met zich meegebracht, maar uiteindelijk maakt het niet veel uit van wie u ze hebt overgeërfd. Ze zijn in ieder geval niet zeldzaam, ze komen namelijk veel meer voor dan algemeen wordt gedacht. Bovendien zijn ze niet zichtbaar, u merkt pas nadien wat er aan de hand (eigenlijk aan de voet) is.

 Schimmels aan de voeten kunnen erg hinderlijk zijn, daar hoeven we waarschijnlijk geen tekening bij te maken. Sommige vormen jeuken voortdurend, zodat diegene die met de beschimmelde voeten opgezadeld heeft geen rustig moment meer heeft. Wees daarom steeds op de hoede wanneer u elders dan bij u thuis een douche neemt.

Syndicatie