Artisjokken hebben een reinigend effect op lever en gal

Artisjokken hebben een reinigend effect op lever en gal

Ook de spijsvertering kan verbeteren als gevolg van het eten van artisjokken

Het is algemeen geweten dat groenten gezond zijn, maar sommige groenten zijn toch nog gezonder dan anderen. Spinazo wordt bijvoorbeeld getipt vanwege de aanwezigheid van ijzer in deze groente. Minder bekend zijn de positieve effecten van artisjokken, een groente die uiteindelijk toch minder vaak op onze menukaart opduikt. Misschien wel ten onrechte, want  artisjokken hebben een reinigend effect op lever en gal.

Ook de spijsvertering kan verbeteren als gevolg van het eten van artisjokken. Daarom heeft Arkopharma capsules op basis van artisjokken op de markt gebracht, waarbij de groenten onder lage temperatuur fijngemalen werd. Het bedrijf verwijst op de eerste plaats naar het effect dat deze capsules hebben op een overvolle maag. Wie te veel heeft gegeten, kan het opgezwollen gevoel met behulp van deze capsules helpen verlichten.

Arkopharma geeft nog meer positieve effecten van artisjokken aan, waaronder een verlaging van het cholesterolgehalte. Wel wordt gewaarschuwd om de artisjokken-capsules niet in te nemen tijdens de borstvoeding, want artisjokken kunnen de melksecretie afremmen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de zwangerschap. Andere neveneffecten worden niet vermeld.

Syndicatie