Autistische kinderen hebben vaak een gebrek aan vetzuren, vezels en proteïne

Autistische kinderen hebben vaak een gebrek aan vetzuren, vezels en proteïne

Voedingssupplementen kunnen probleem van tekort aan bepaalde stoffen bij kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis helpen oplossen

Een gezond dieet is in ieders belang, maar in het geval van kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis is een goed uitgebalanceerd dieet zo mogelijk nog belangrijker. Autistische kinderen hebben namelijk vaak een gebrek aan vetzuren, vezels en proteïne. Het is aan de ouders om in de gaten te houden of hun kind wel de juiste voeding krijgt.

Om dat gebrek aan vetzuren, vezels en proteïne te compenseren, kunnen voedingssupplementen inderdaad een helpende hand aanreiken. Belangrijk is om eerst vast te stellen welk product(en) ontbreekt of ontbreken, waarna er aan een gepaste invulling kan worden gedacht. Kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis zullen zich in geval van een aangepast dieet alvast een stuk beter gaan voelen.

Een goede dokter zal kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis die een gebrek hebben vetzuren, vezels en proteïne mogelijk doorsturen naar een dieetist(e). Die zal het best geplaatst zijn om een aangepast dieet op te stellen. Vermijd in ieder geval pesticiden, bewaarmiddelen, articificiële ingrediënten, vette voeding enzovoort. Die zijn niet goed voor volwassenen, maar al evenmin voor kinderen.