Neem nooit meer dan 500 milligram aan kalksupplementen in één keer

Neem nooit meer dan 500 milligram aan kalksupplementen in één keer

Grotere dosissen worden beter over de loop van de dag gespreid

Er bestaat veel onzekerheid over de hoeveelheid kalk en kalksupplementen die iemand per dag mag innemen. Een eerste bron spreekt over x milligram, terwijl een tweede bron die toegelaten dosis een heel stuk hoger zal leggen. Uiteindelijk is het uiterst moeilijk om de juiste hoeveelheid te bepalen. Die kan zelfs van persoon tot persoon verschillen.

Toch zijn er een paar vuistregels waar beter mee rekening wordt gehouden. Neem nooit meer dan 500 milligram aan kalk of kalksupplementen in één keer. Grotere dosissen worden beter over de loop van de dag gespreidq, op die manier bent u verzekerd van een betere absorptie van de ingenomen kalk. Vrouwen op een postmenopauzale leeftijd kunnen extra kalk of kalksupplementen gebruiken.

Hou er rekening mee dat de beste bron van kalk nog steeds voedingsproducten zijn. Zo zijn melk en zuivelproducten belangrijke bronnen van kalk. We mogen daarnaast ook niet uit het oog verliezen dat het lichaam zelf ook kalk aanmaakt. Om een zo doeltreffende aanmaak van kalk te garanderen, is het noodzakelijk dat er ook een voldoende inname van vitamine D is.