Voedingssupplementen: welke noodzakelijke ingrediënten moeten aangevuld worden?

Voedingssupplementen: welke noodzakelijke ingrediënten moeten aangevuld worden?

Zelfs in een evenwichting dieet ontbreken enkele levensnoodzakelijke stoffen, zodat aanvulling via voedingssupplementen noodzakelijk is

Zelfs in een evenwichting dieet ontbreken enkele levensnoodzakelijke stoffen, zodat aanvulling via voedingssupplementen noodzakelijk is. Het vreemde van de zaak is dat de meeste mensen zich focussen op de negatieve kant van de zaak, meer bepaald op die zaken die slecht zijn voor het lichaam. Dat zijn de ‘usual suspects' zoals vet, suiker enzovoort.

Het is echter minstens even belangrijk om naar de positieve zijde van het verhaal te kijken. Welke noodzakelijke ingrediënten moeten in het kader van een evenwichtige voeding aangevuld worden? Tara Gidus, woordvoerder van de American Dietetic Association, zet die noodzakelijke ingrediënten even op een rijtje: kalk, potassium, vezels, magnesium en een aantal vitamines.

Volgens Gidus ontbreken zelfs bij de meest voedingsbewuste Amerikanen deze ingrediënten in meer of mindere mate. Hetzelfde geldt ook voor Europeanen, hoewel aan deze kant van de Atlantische Oceaan op het vlak van voedingssupplementen en levensnoodzakelijke ingrediënten of voedingsstoffen minder onderzoek is gedaan. De U.S. Dietary Guidelines, het bekende richtsnoer voor de dieetleer in de VS zet zeven stoffen op een rijtje: kalk, potassium, vezels, magnesium en vitamines A, C en E.