Welke hoeveelheid kaneel is gezond en welke kan schadelijk zijn?

Welke hoeveelheid kaneel is gezond en welke kan schadelijk zijn?

De wetenschap tast wat deze specerij betreft nog enigszins in het duister

Het gebruik van kaneel is al duizenden jaren oud, in de oudheid werd deze specerij al erg op prijs gesteld. In de middeleeuwen werd over kaneel een aardig potje gebakkeleid, want het product is veel geld waard. Maar toch zijn er nogal wat vraagtekens verbonden aan het gebruik er van. Welke hoeveelheid kaneel is gezond en welke kan schadelijk zijn?

De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. De wetenschap tast wat deze specerij betreft nog enigszins in het duister. Dat maakt dat er nog hoeveelheden kunnen worden aangegeven die als een ideale dosis of als gezond mogen worden beschouwd. Kaneel mag als zoetmaker in bepaalde gerechten worden gebruikt, maar we adviseren toch om niet te gul om te springen met het gebruik er van.

Sommige voedingsspecialisten hebben toch geprobeerd om een gezonde dosis kaneel te formuleren. Dosissen die deze aangegeven hoeveelheid ruimschoots overschrijden, moeten als gevaarlijk beschouwd worden. Zo wordt een hoeveelheid van 2 tot 4 gram kaneelpoeder per dag als aanvaarbaar worden beschouwd. Andere bronnen vermelden maximaal 1 gram tot maximaal 6 gram. Hoge dosissen kunnen mogelijk gevaarlijk zijn, hoewel we ook daar het fijne nog niet van weten.

Syndicatie