Asperges kan een kater helpen voorkomen

Asperges kan een kater helpen voorkomen

Enzymes in asperges helpen alcohol af te breken

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Veel mensen voelen zich doodongelukkig wanneer ze een kater hebben. Je kan natuurlijk stellen: eigen schuld, dikke bult, maar wie met een kater opgezadeld zit zal daar weinig aan hebben. Er is echter ook goed nieuws voor wie van plan is om zich een stuk in zijn kraag te gaan drinken. Asperges kan namelijk een kater helpen voorkomen

Enzymes in asperges helpen de alcohol in ons lichaam af te breken. Uiteraard is het eten van een grote hoeveelheid asperges geen vrijbrief om ongebreideld te drinken, wie zich ladderzat drinkt zal zijn kater hoe dan ook moeten uitzingen. Bij matig alcoholgebruik kan asperges echter helpen om het gevoel van nadorst te temperen. Op die manier kan de man of vrouw in kwestie zich al een stuk beter in zijn vel voelen dan met zo’n vervelende kater.

Syndicatie