Binge drinken of coma-zuipen komt vooral bij meer begoede bevolkingsklasse voor

Binge drinken of coma-zuipen komt vooral bij meer begoede bevolkingsklasse voor

Universiteitsstudenten bezondigen zich vaker aan binge drinken of coma-zuipen dan arbeiders

Binge drinken of coma-zuipen komt vooral bij hogere bevolkingsklasse voor. Tot deze conclusie komt een onderzoek dat in de Verenigde Staten werd gevoerd door de U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Deze organisatie probeerde zich een beeld te vormen van welke categorieën van de bevolking zich het vaakst aan overdreven drinken wagen. In tegenstelling tot algemeen verwacht bleken dit niet de langere bevolkingsklassen te zijn. 

Universiteitsstudenten bezondigen zich vaker aan binge drinken of coma-zuipen dan arbeiders, zo bleek. Volgens het onderzoek is het doorsnee profiel dat van een 18- tot 24-jarige van het mannelijk geslacht. De U.S. Centers for Disease Control and Prevention waren zelf enigszins verrast door de conclusies van het onderzoek, want de meeste vormen van verslaving komen meestal bij arbeiders en/of werklozen met een minder hoge opleiding voor.

Een mogelijke verklaring is dat binge drinken of coma-zuipen als een uitdaging wordt ervaren, zodat het vooral een luxeprobleem is. Om heel veel te drinken, moet iemand bovendien over voldoende geld beschikken. Blijkt namelijk dat vooral duurdere dranken geconsumeerd worden, zodat er niet louter en alleen voor de alcohol wordt gedronken. Sommige studenten vervelen zich en gaan daarom overvloedig veel drinken om zichzelf uit te dagen. Het hoeft geen betoog dat zwaar drinken de gezondheid in ernstige mate kan schaden.

Syndicatie