Een glaasje rode wijn is goed voor de huid

Resveratrol helpt vrije radicalen neutraliseren

Een glaasje rode wijn is goed voor de huid, zo blijkt uit een recente Amerikaanse studie. Uit diezelfde studie bleek dat rode wijn ook positieve effecten heeft op ons gehoor. Alles blijkt om dezelfde stof te draaien, meer bepaald het fameuze resveratrol. Deze enigszins mysterieuze stof blijkt allerhande onvermoede effecten te hebben. Momenteel worden heel wat nieuwe studies rondom resveratrol gevoerd.

Resveratrol helpt vrije radicalen neutraliseren en die vrije radicalen kunnen onder andere onze huid aanvallen. Het gevolg daarvan is een huid die sneller veroudert. Resveratrol zou met andere woorden veroudering van de huid kunnen helpen voorkomen, hoewel in dat verband voorzichtigheid geboden is. Verwacht er niet te veel van, zo zullen u al te grote ontgoochelingen bespaard blijven.

In vino vero, zo luidde een spreekwoord van de Romeinen. Het drinken van wijn is niet alleen een culinair gegeven, het kan ook de gezondheid ten goede komen. Voorwaarde is uiteraard dat matigheid wordt betracht. Zware drinkers kunnen zowel geestelijk als fysiek zware problemen krijgen. Iedereen kent in zijn omgeving wel voorbeelden van mensen die als gevolg van overdreven alchoholgebruik aan de rand van de afgrond zijn gebracht.

Maar matig gebruik van alcohol in het algemeen en wijn in het bijzonder lijkt vooral positieve effecten voor de gezondheid te hebben. Iedereen heeft al wel eens horen vertellen dat vooral rode wijn goed is ons lichaam. Dat is inderdaad ook zo, maar aan het drinken van wijn zijn nog andere positieve punten verbonden wat de gezondheid betreft. Of met andere woorden: drink gerust een glaasje (witte of rode) wijn, maar blijft altijd matig in het alcoholgebruik.

Syndicatie