Waar zoek ik steun om te stoppen met drinken?

Waar zoek ik steun om te stoppen met drinken?

Alcoholisten moeten leren neen zeggen tegen drank

Alcoholisten moeten leren neen zeggen tegen drank en dat is vanzelfsprekend makkelijker gezegd dan gedaan. Om nuchter te blijven, is op de eerste plaats vereist dat er nieuwe doelstellingen in het leven worden ontwikkeld. Om niet meer voortdurend aan alcohol te denken, is het belangrijk om nieuwe dingen te gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld sport zijn, of vrijwilligerswerk.

Eigenlijk komt het er op aan om te leren ‘neen’ te zeggen tegen drank. Maar steun is daarbij noodzakelijk. Logische vraag is uiteraard waar een alcoholist steun kan vinden? Op de eerste plaats dat kan een zelfhulpgroep zijn, waar de (ex-) alcoholist in contact komt met lotgenoten. Samen sterk(er), zal in dit geval het motto luiden. Uiteraard kan hier een belangrijke rol zijn weggelegd voor de AA, de vereniging van Anonieme Alcoholisten.

Een belangrijke bron van steun kunnen uiteraard familie en vrienden zijn, ze kunnen u helpen om te stoppen met drinken en vervolgens nuchter te blijven. Om hen daartoe te overtuigen, is het uiteraard absoluut noodzakelijk dat u helemaal eerlijk met hen blijft. Vertel over uw problemen, ook wanneer het minder goed gaat of wanneer u dreigt in uw oude gewoonten te hervallen. Het zijn op deze momenten dat zal blijken hoe belangrijk de invloed van familie en vrienden is.

Syndicatie