Citrusvruchten kunnen risico’s op longkanker sterk reduceren

Citrusvruchten kunnen risico’s op longkanker sterk reduceren

Naringine kan kanker helpen voorkomen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Citrusvruchten kunnen risico’s op longkanker sterk reduceren, waarbij zowel sinaasappels als citroenen, mandarijntjes en pompelhoezen een positief effect hebben. Rond de link tussen citrusvruchten en longkanker wordt nog heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht en dat aan verschillende universiteiten. De resultaten zijn veelbelovend, maar moeten nog worden bevestigd.

Sommige rapporten stellen dat de kansen op longkanker met 50% gereduceerd kunnen worden in geval van regelmatige consumptie van citrusvruchten, dit vanwege de aanwezigheid van een stof die naringine heet in deze vruchten. Naringine kan kanker helpen voorkomen door het verlagen van de niveaus van enzymes die kanker kunnen veroorzaken.